The Lovers –  Pablo Picasso  (1923) oil on linen (detail)

The Lovers – Pablo Picasso (1923) oil on linen (detail)

 

Profielen

Spreekt een van de profielen u aan? U kunt reageren via mail of telefoon. Desgewenst houden we u graag op de hoogte van nieuwe inschrijvingen en ontwikkelingen, waaronder ook nieuwe initiatieven.

Reacties beschouwen we als strikt oriënterend en dus ook vrijblijvend. Aan matches met cliënten zijn geen kosten verbonden. Verzoeken om foto's uitsluitend per email en met vermelding van een telefoonnummer.

Verder 

Soms kunnen cliënten langere tijd deel uitmaken van deze selectie. Goed te weten is dan dat kennismakingstrajecten altijd een-op-een zijn, en dat het bij meerdere serieus geïnteresseerde kandidaten dus de nodige tijd kan kosten voordat sprake is van een geslaagde match. 

Tot slot nog dit…

Stel dat u bij het lezen van een van de profielen ineens moet denken aan iemand die wellicht blij zou kunnen zijn er van u over te horen. Het zal niet de eerste keer zijn dat daarvoor contact met ons wordt opgenomen… Bij voorbaat dank!

0221

Vrouw (juni ‘52/1.72/023) Zij is een veelzijdige vrouw met een jeugdige uitstraling. Verzorgd, aantrekkelijk en stijlvol. Ze is ondernemend en levenslustig, heeft altijd hard gewerkt en haar eigen bedrijven succesvol gerund, aan de zijlijn is zij hieraan nog steeds verbonden. Tegenslagen die ze heeft gekend heeft ze glansrijk overwonnen. Bij haar is het glas altijd halfvol. Ze is een levensgenieter, reist graag en verblijft regelmatig voor langere tijd in het buitenland.  Ze nodigt graag vrienden en familie uit bij haar thuis, ‘mi casa, es su casa’ is haar op het lijf geschreven. Koken voor vrienden en familie, met elkaar aan tafel met een glas wijn. ‘Self made’, zonder pretenties en trouw. Een krachtige vrouw die haar verantwoordelijkheden heeft genomen in het leven en nu verlangt naar een relatie waarin haar zachte kant kan stromen.

Naast succesvol onderneemster, is ze ook een creatief talent, al is ze hier heel bescheiden over. Ze maakt beelden, van groot tot klein, dit heeft ze van kinds af aan al gedaan. Ze heeft haar eigen atelier en een brede culturele interesse. Verzamelt kunst, luistert graag naar (jazz) muziek, leest veel en omgeeft zich graag met mooie dingen.  Ze heeft veel ideeën en vindt het leuk om te ontwerpen. Altijd is er wel een project waarin ze haar creatieve inspiraties kwijt kan, van het inrichten van een nieuw huis tot en met het vormgeven van een nieuw beeld. Karaktereigenschappen die haar typeren: doorzetter, creatief, ondernemend, no nonsens,  hartelijk en verzorgend. Een vrouw met een rijk gevoelsleven, die o.a. tot uiting komt in haar beelden en open staat voor verbinding en liefde.

Ze heeft een zoon uit haar eerste huwelijk waarmee ze een warme band heeft. Na haar huwelijk heeft ze twee lange relaties gehad. Ze is onafhankelijk en vrij en verlangt ernaar het leven te delen met een liefdevolle partner. De man die bij haar past is ondernemend en daadkrachtig, een man die liefde heeft te geven en ook kan ontvangen. Een man met humor en intelligentie en in staat is elkaar de ruimte te geven. Die ervoor open staat het leven te delen en te genieten, met volle teugen en optimaal, dit is wat haar typeert en bij haar past.  

0218

Vrouw  (‘46/1.74/0343) Zij is een sterke vrouw, recht door zee, sportief en vol levenslust. Elke ochtend begint zij met een half uur in de gym en dagelijks maakt ze lange wandelingen met de hond. Jeugdig oogt ze, verzorgd en slank. Bescheiden, smaakvol en met een hoge kwaliteit van leven. Van jongs af aan heeft zij geleerd op haar eigen gevoel en intuïtie te vertrouwen. Opgegroeid in een groot gezin weet ze haar eigen positie in te nemen. Zij heeft altijd, succesvol, haar eigen koers gevaren. Eigenschappen die haar typeren:  authentiek, overtuigend en no-nonsense. Praktisch en georganiseerd. Wars van uiterlijk vertoon. Ze leest graag, speelt piano en is cultureel geïnteresseerd. Reizen geeft haar energie en ze ontdekt graag nieuwe werelden. Ze heeft vroeger veel gezeild en gegolfd, dit laatste doet ze nog steeds.                                                      

40 jaar is ze gelukkig getrouwd geweest. Met haar man heeft ze de wereld rond gereisd en haar grenzen verlegd. Samen hebben ze een onderneming in het buitenland opgezet. Een bijzonder duo, ze vulden elkaar aan. Dankbaar kijkt ze hierop terug. Sinds 5 jaar is ze weduwe. Volledig onafhankelijk staat zij in het leven. Ze heeft de tijd en de mogelijkheid de wereld verder te ontdekken en dit doet ze graag met een partner.

De persoon die bij haar past is ondernemend, karaktervol en zelfstandig. Samen het leven verder inhoud geven, naar een voorstelling, een stedentrip of een verre reis. Naast elkaar op de bank, met een boek of krant. Een glas wijn drinken of een nieuw restaurant uitproberen. Iemand die net als zij weet dat samen leuker is dan alleen.

0217

Vrouw (april ‘52/1.63/073) Zij is een vrouw met een sterk karakter en doorzettingsvermogen. Als je een tijdje met haar praat zie je in haar ogen sprankeling en levensvreugde en verschijnt er een ondeugende glimlach. Als zij over haar passies praat voel je haar levensenergie. Eigenschappen die haar typeren zijn: ondernemend, creatief, recht door zee en relativeringsvermogen. Een verzorgde, slanke en authentieke vrouw bij wie je je snel vertrouwd voelt. Ze kleedt zich modern, van gymschoen tot hak. Een vrouw met een maatschappelijke betrokkenheid en dit verlangt ze ook van haar partner. Ze geniet van het leven en vindt het heerlijk om op een terras te zitten met een lekker glas wijn of naar de bioscoop (filmhuis) te gaan. Ze verslindt literatuur en leest de krant (Volkskrant en in het weekend de NRC).

Ze heeft haar leven goed op orde, is onafhankelijk en sinds 3 jaar weduwe. 35 jaar is zij gelukkig getrouwd geweest. De twee dochters van haar man hebben tijdens hun pubertijd bij hen gewoond en hebben ze samen opgevoed. Ze heeft nog wel contact met de familie van haar man maar inmiddels ook haar eigen koers uitgezet. 15 jaar geleden is zij gestopt met werken en heeft zij met haar toenmalige partner diverse mooie en lange reizen gemaakt. Ook hebben ze samen een onderneming opgericht. Ze heeft in haar carrière diverse management posities gehad in uiteenlopende bedrijven en vanaf het moment dat ze ging werken is ze ook gaan studeren (WO niveau).

Na het overlijden van haar man heeft ze een al langer smeulende passie ingevuld en is gaan schrijven. ‘Dit had ik 20 jaar eerder moeten doen, zoveel voldoening geeft met dit’, zegt ze er zelf over.

Ze verlangt weer naar een partner met wie ze de dingen van de dag kan bespreken en delen en met wie ze erop uit kan trekken. Ze houdt ervan samen te wandelen, naar een museum te gaan of naar de film. Ze vindt het heerlijk om lekker te koken en ondertussen samen een glas wijn te drinken en te reflecteren. Naast al het genieten blijft zij oog houden voor haar omgeving. De man die zij graag wil leren kennen is net als zij geëngageerd en sociaal betrokken, heeft iets in het leven bereikt en is ondernemend. Hij durft keuzes te maken en heeft een focus.

0220

Vrouw  (‘71/1.80/020) Sprankelende en charmante verschijning. Verbinder en denkt out of the box. Is slim, authentiek, lief en empathisch. Work life balance is belangrijk voor haar. Slim en gefocust werken (analytisch en academisch niveau) en daarnaast tijd voor sporten, het lezen van een boek of krant, afspreken met vrienden en uitgaan (theater, concert en naar een restaurant of dansen).  Ziet er verzorgd en verrassend uit, vrouwelijk en op zijn tijd sportief. Houdt van een heerlijk diner in een stijlvol restaurant en drinkt ook op zijn tijd een biertje mee in de kroeg. Voelt zich thuis in verschillende omgevingen en is flexibel. Eigenschappen die haar typeren: creatief, humor, ondernemend en doorzettingsvermogen. Schuwt de diepgang niet en denkt vooral in mogelijkheden.   

De man die bij haar past staat positief in het leven, heeft humor, relativeringsvermogen en wil samen de wereld ontdekken, met of zonder kinderen. Een man die net als zij ervoor klaar is een wezenlijke verbinding aan te gaan.  Iemand die openstaat voor groei, alleen en samen. Een gepassioneerde man.

0219 (on hold, kennismakingsfase)

Man (‘64/1.85/020) Jongensachtige en sportieve man. Heeft oudere kinderen. Is erudiet en een gevoelsmens. Ambitieus en succesvol in wat hij doet. Ondernemend en charismatisch. Heeft altijd hard gewerkt en daar ook veel plezier uitgehaald. Maakt nu meer ruimte voor niet werkgerelateerde zaken.  Houdt van reizen, is sportief en heeft een bourgondische levensstijl. Eigenschappen die hem typeren: mannelijk, levensgenieter en ambitieus.   

De vrouw die bij hem past is vrouwelijk en weet wat ze wil. Is in balans, avontuurlijk en ondernemend. Maakt tijd vrij om samen leuke dingen doen en heeft ook haar eigen leven.

0216

Man ( ‘ 45/1.78/020) Aimable man, begin 70 met levensenergie.  Komt rustig en geïnteresseerd over. Heeft een universitaire opleiding en is gepromoveerd. Is na een lang huwelijk gescheiden, heeft een dochter. Heeft tijdens zijn werkzame leven lang in het buitenland gewoond.  

Woont aan de rand van Amsterdam en is sportief. Loopt regelmatig hard en doet ook nog mee aan atletiek wedstrijden.  Voelt zich gezond en fit. Heeft een brede culturele- en maatschappelijke interesse. Verzamelt kunst en heeft ook interesse in kunstgeschiedenis. Leest graag (fictie en non fictie). Doet ook nog wetenschappelijk onderzoek en schrijft een historisch (wetenschappelijk) boek. Maakt soms nog reizen.

Persoonlijkheidskenmerken: introvert en kijkt de kat uit de boom.  Houdt niet van uiterlijk vertoon.

De vrouw die bij hem past staat net als hij open voor in eerste instantie een latrelatie. Iemand die positief in het leven staat, goed voor zichzelf zorgt (sportief) en met wie je een gesprek kunt voeren. Idealiter in de regio van Amsterdam maar mag ook daarbuiten.

0215

Man (‘47/1.78/020) Erudiete en ingetogen man met een romantische inslag. Heeft een glimlach op zijn gezicht en komt rustig over. Houdt van de mooie dingen in het leven en van diepgang. Woont in Amsterdam, vindt het leuk om naar concert of theater te gaan en zou dit ook wel vaker willen doen.

Is in het verleden getrouwd geweest en heeft ook een aantal kortere relaties gehad. Heeft geen kinderen. Wil het leven graag delen met een vrouw. Is inmiddels ook erg op zijn privacy gesteld en denkt in eerste instantie aan een latrelatie. Woont zelf in Amsterdam en vindt een lange afstandsrelatie geen probleem.  Is lid van een sociëteit, gaat hier naar toe om samen met vrienden te eten en te praten. Gaat naar de sportschool om fit te blijven, is niet het type om lange wandelingen mee te maken, houdt wel van de natuur.  Is vertaler van boeken (romans) en heeft een reeks van vertalingen op zijn naam staan. Is nog steeds actief als vertaler en vindt dit leuk om te doen. Vertrekt in de zomer het liefst naar het zuiden om te werken en van een lekker glas wijn te genieten en het mediterrane leven.

De vrouw die bij hem past is net zoals hij op zoek naar een aanvulling van haar leven, iemand die ook gewend is om alleen te zijn en ernaar uitkijkt om samen dingen te ondernemen.

0214

Vrouw (voorj. ‘50/1.68/070) Wie haar voor het eerst ontmoet, ervaart al gauw haar contactuele kwaliteiten: aandachtig, toegankelijk, spontaan en een gezegend met een gulle lach. Door haar vrouwelijke verschijning en zowel zeer verzorgde als ravissante uitstraling zal ze ook niet gauw ergens onopgemerkt blijven. Eigenschappen die haar typeren, zijn warm, sociaal en zorgzaam, maar aangepast gedrag is haar vreemd. Het is een vrouw met een bovengemiddelde intelligentie, die mede vanuit haar sterke leesbehoefte zich graag uitleeft in gesprekken die ‘ergens over gaan’. Als het aankomt op basaal genieten, is het vooral de natuur. In een omgeving van alleen steen en beton zou ze nooit kunnen leven.

Ze is gescheiden en heeft kinderen en kleinkinderen. Voor enkele van de kleineren is ze min of meer participerend grootmoeder. Ze was het grootste deel van haar leven met grote toewijding werkzaam (op HBO-niveau) in de medische wereld. Een nieuwe relatie zal voor haar nooit een oplossing zijn, maar een vervolmaking van het bestaan.

De man die ze graag wil leren kennen, heeft een brede algemene en in sommige gevallen diepgaande ontwikkeling. Hij is attent, heeft charme, is jongensachtig mannelijk, empathisch, heeft soepele lachspieren en het liefst een elitaire achtergrond. Absoluut onontbeerlijk is een grote voorliefde voor de natuur. Helemaal mooi zou zijn als hij in zo’n omgeving zijn domicilie heeft. Dat zou onze cliënte in beweging kunnen brengen…

0213
Vrouw (nov. '54/1.68/0512) Zij is: als verschijning een blonde, slanke (maat 36), energie uitstralende, naturelle vrouw, die met zo vrolijk mogelijk gemoed door het leven gaat. Haar persoonlijkheidskenmerken: primair, empathisch (zo ook betrokken), extravert (maar kan ook goed luisteren), erudiet, kritisch (maar kan ook incasseren), doorzetter, sensitief en lijfelijk, gezelschapsmens (maar kan ook goed alleen zijn), ondernemend, oprecht. Ze ontvangt geregeld gasten (woonsituatie ruim, bijzonder en idyllisch), heeft groene vingers en diverse hobby's zoals lezen, reizen, zich verdiepen in kunst en cultuur, lekker eten en drinken.

Zij is weduwe (sinds 2013), heeft twee (niet eigen) dochters en kleindochters en is werkzaam als organisatieadviseur (acad.).

Zij ziet zich graag in contact gebracht met een lange, slanke man die wat van z'n leven heeft gemaakt waarmee hij alom respect afdwingt. Het liefst ook academicus, op z'n tijd eigenwijs, met smaak (hoe hij zich kleedt en waarmee hij zich thuis omringt) en meer intro- dan extravert. Hij mag best een jaar of wat jonger zijn maar liever niet ouder dan ergens midden zestig en bij voorkeur nog maatschappelijk actief. Onze cliënt gaat ervan uit dat een relatie zich geleidelijk zal ontwikkelen tot meer samen en in verbinding zijn. 

0212
Vrouw (juni '50/1.75/020) Zij is een vrouw met bijzondere kenmerken. Op de eerste plaats is dat al vanwege haar verschijning: zevenenzestig, maar gaat ook makkelijk door voor minstens tien jaar jonger. Ze mag dan de tijd min of meer geheel aan zichzelf hebben, met een man die haar graag zoveel mogelijk om zich heen wil hebben, kan ze moeilijk uit de voeten. Zo heeft ze, behalve met de vader van haar inmiddels in het buitenland wonende zoon, altijd op zichzelf gewoond. Haar leven staat voor een groot deel in het teken van creativiteit. Wat ze bedenkt, kan ze maken. Een bijzonder talent. Voor insiders: op het gebied van toegepaste kunst. Een fijn ontwikkelde smaak op elk gebied, kenmerkt haar ten volle. Voor de beleving daarvan verdiept ze zich graag in ons onbekende culturen, waarvan de Indiaase haar bijzondere belangstelling geniet. Dit voorjaar gaat ze er voor de derde keer naartoe.

Deze cliënte (acad.) heeft een mooie maatschappelijke carrière achter zich. Ze ambieert een relatie met iemand die niet te ver van Amsterdam woont.

Beschrijving van type man dat zij graag zou willen leren kennen: intelligent, (levens)wijs, breed geïnteresseerd, ruimdenkend en vertrouwd met de wereld van kunst en cultuur.

0211
Man (dec. '49/1.80/043) Hij is: als hij zich op z'n gemak voelt (kan soms even duren) ervaart men hem over het algemeen als aimabel, toegankelijk, tolerant, romanticus, bescheiden (hoeft niet altijd 'vooraan te staan') en loyaal. Meer van harmonie dan van conflict (maar niet grenzeloos). Hij is sportief (golf, fietsen, lange wandelingen), leest graag (non-fictie) en is muziekliefhebber (barok). (videopresentatie beschikbaar)

Hij is gescheiden (sans rancune) en heeft twee volwassen kinderen. Voorlopig is hij nog redelijk flink aan het werk als advocaat.

Een globale profielschets van zijn favoriete type vrouw (grofweg 55 tot 65): verzorgd (maar niet té), vrijdenkend, tolerant, niveau, vrouwelijk, positief zelfbeeld, smaak ('a lady with taste') en financieel onafhankelijk. Ze hoeft niet per se Limburgse te zijn of in de buurt te wonen. 

Interesse in meer profielen? Laat het ons weten!